Η Άνοιξη έκανε την είσοδο της θεαματικά όπως άλλωστε της αρμόζει,πότε με λαμπερό ήλιο και πότε με βροχούλες, γεμίζοντάς μας αιδιοδοξία και όρεξη.Η φύση είναι σε άνθηση και αυτόματα η διάθεση όλων μας γίνεται πιο παιχνιδιάρικη, πιο ξέγνοιαστη.Θέλουμε να πετάξουμε από πάνω μας ότι μας βαραίνει.Σκυθρωπά πρόσωπα, χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα, και παραπανίσια κιλά.Και μιας και μίλησα για κιλά, τι θα έλεγες να φτιάξουμε μια πολύχρωμη, δροσερή, ελαφρυά και υγιεινή σαλάτα για να υποδεχτούμε την άνοιξη?
Ελαφρυά ανοιξιάτικη σαλάτα καπνιστού σολωμού πλούσιου σε Ω3 λιπαρά,με ζουμερά ντοματίνια Σαντορίνης. τρυφερά φύλλα πράσινης σαλάτας,μαύρες ελιές και γλυκούς πολύχρωμους πανσέδες,όλα βουτηγμένα σε μία κρεμώδη σάλτσα από γιαούρτι αρωματισμένο με ρεπανάκι και άνηθο.Σερβίρετε ιδανικά με φρυγανισμένη γαλλική μπακέτα ή χωριάτικο ψωμί σίκαλης.
Βάλε ανοιξιάτικο χαμόγελο και ξεκίνα.
Θα χρειαστείς :
Για το ντρέσινγκ :
4 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά Horseradish sause (αν δεν σου βρίσκεται πρόχειρη, αρωμάτισε με ξύσμα από ρεπανάκι)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
λίγο στυμμένο λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα :
150 γρ. καπνιστό σολωμό
150 γρ. φύλλα ανάμεικτης σαλάτας (μαρούλι,ρόκα,λόλα,σπανάκι) κομμένα με το χέρι
200 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ.
Ετοίμασε τη σαλάτα απλώνοντας τα φύλλα σε μια πιατέλα.Βάλε πάνω από τα φύλλα τα κομμένα ντοματίνια.Κόψε το σολωμό σε μέγεθος μπουκιάς και τοποθέτησέ τον στην σαλάτα.Σκόρπισε από πάνω τις ελιές και ρίξε τη σάλτσα.Τέλος στόλισε τη σαλάτα με τους πανσέδες.
buon appetito!!!
Λαχταριστή λαχταριστή! κολλάω λίγο για τα υλικά, αν θα τα φάνε τα μικρά αλλά θα το δοκιμάσω γιατί ο σολωμός είναι must!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφίες δεν χορταίνονται! Θα μπορούσα να κάθομαι και να τις χαζεύω! Κατά τα άλλα, πέρα από το ότι τρώω σολομό επειδή μου αρέσει, θυμήθηκα μια ταινία με το Βέγγο, που έτρωγε τα λουλούδια από το βάζο, με το πιρούνι! Αχαχαχα! Δεν πιστεύω να βρω και κάνα...Λαχανάκι μέσα στη σαλάτα μου! :))) Φιλιά πολλά :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό εικόνα είναι απίθανη!!! Πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δοκιμάσω μια και ο πανσές πιστευω ότι δεν θα έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά σίγουρα χαρίζει ιδιαίτερη ομορφιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήA, κι έλεγα να απέχω 2-3 μερούλες από τα internetικά μπας και τελειώσω αυτή τη ριμάδα την κουβέρτα που πλέκω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά οδηγήθηκα εδώ από την Ανοιξιάτικη μυρωδιά της υπέροχης σαλατούλας σου!!!
ΤΊ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ????? WOW!!!
Και δυόσμο θέλω!!! (Δεν ξέρω αν σου έχω ξαναπεί πως λατρεύω τον δυόσμο?!)
Αγκαλίτσα ζεστή και πολλά γλυκά φιλάκια, Μπισκοτολατρεία!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
❤ ❤ ❤
Δείχνει υπέροχη και πρέπει να είναι πολύ νόστιμη! (Δεν ήξερα εν τω μεταξύ ότι τρώγεται ο πανσές!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και ευχαριστούμε για τη συνταγή!
Εγκρίνω αφού αφήσουμε στην απέξω τη γαλλική μπαγκέτα! Πού πήγε το αγνό μαύρο ψωμάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο μεταξύ δως μου άνιθο και γιαούρτι στη σαλάτα και πάρε μου τη ψυχή!
Κάποια στιγμή πρέπει να ανεβάσω κι εγώ την αγαπημένη μου σαλάτα! Μόνο που να πούμε εδώ ότι ή τρώμε λιγάκι ή αποτελεί κυρίως γεύμα! οκ;
Είπε η διεθνούς φήμης διατροφολόγος airis company & Σια ΜΠΕΕΕ !!! ☺
γευστικότατη η σαλάτα και τοσο ομορφη με τα λουλουδια της!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr
Σαν να τρως την ίδια την άνοιξη.....με τα μάτια....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Ή αλλιώς φάτε μάτια άνοιξη!!
ΔιαγραφήΝα μια καλή πρόταση για το σολομό που αγόρασα! Βέβαια προβληματίζομαι λίγο με τα υπόλοιπα υλικά (άνιθο, πανσέδες) αλλά ίσως και να παραλείπονταν, χαχαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλάάααα :)))
Ουάου!! Αν και δεν τρώω πολύ σαλάτες λόγω διατροφικού προβλήματος απολαμβάνω να τις βλέπω τόσο καλοφτιαγμένες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σαββατοκύριακο όμορφη!!
Μου άνοιξες την όρεξη Μιραντάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τον σολωμό και αυτή η σαλάτα φαίνεται υπέροχη!
Φιλάκια!
Γεια σου Μιράντα! Ε με τέτοιο όνομα μόνο νοστιμιές θα μπορούσες να φτιάξεις. Σ αλήθεια μπορούμε να φάμε τους πανσέδες;;; Κι από γεύση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες Χριστίνα στον κήπο μου!Σ' ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση περί ονόματος,στη μαμά μου πάνε τα εύσημα!
ΔιαγραφήΦυσικά μπορούμε να φάμε τους πανσέδες όπως και πολλά άλλα λουλούδια αρκεί να είναι βιολογικά και αράντιστα.Σε παραπέμπω σε ανάλογα πόστ να ενημερωθείς
http://mirantaslittlegarden.blogspot.gr/2012/07/blog-post_06.html
http://mirantaslittlegarden.blogspot.gr/2012/08/42.html
Τώρα όσο για τη γεύση τους είναι ήπια και γλυκιά!
Όμορφη μέρα σου εύχομαι!
Γεια σου Μιράντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω καιρό να φανώ, αλλά ήρθα πάνω στο καλύτερο...
Τι ώρα σερβίρεις;
Φιλιά πολλά ;)