Επειδή ξέρω ότι είσαι λάτρης του γλυκού και επειδή είμαι σίγουρη ότι έχεις εντάξει στην καθημερινή σου διατροφή τα ...λουλούδια και επίσης ξέρω ότι σου αρέσει αυτή η στήλη με τις πρωτότυπες λουλουδιαστές συνταγές,σου βρήκα τρέντυ συνταγούλα για να μεταμορφώσεις τα αγαπημένα σου cupcakes και όχι μόνο...
Για τα cupcakes χρησιμοποίησε μια συνταγή που έχεις ήδη στην κατοχή σου από τις άπειρες που υπάρχουν,ή ρίξε μια ματιά
στο αγαπημένο μου wabi για να πάρεις ιδέες.
Πως θα φτιάξεις ροδόνερο
2 κούπες φρέσκα βιολογικά (αράντιστα,χωρίς χημικά πρόσθετα) ροδοπέταλα
1 κούπα βραστό νερό
Βάλε τα ροδοπέταλα σε ένα μεγάλο μπολ και κάλυψέ τα με το βραστό νερό.Άφησέ τα να μουσκέψουν για 15 λεπτά.Σούρωσε το υγρό μέσα από ένα λεπτό ύφασμα και αποθήκευσε το ροδόνερο μέσα σε ένα μπουκάλι ή βάζο.Βάλτο στο ψυγείο να διατηρηθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.
Το ροδόνερο προσθέτει ένα υπέροχο άρωμα τριαντάφυλλου σε πολλές συνταγές όπως παγωτά,κρέμες,σιροπιαστά,smoothies,μπισκότα,κέικ,ριζότο,κους κους,όπως επίσης είναι και πολύ ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος,γιαυτό χρησιμοποιείται στα καλλυντικά και τα αρώματα με χίλιους δυο τρόπους.
Πως θα φτιάξεις την αρωματική κρέμα βουτύρου
1/2 κούπα βούτυρο
450 γραμ.άχνη ζάχαρη
4-5 κουτάλια της σούπας ροδόνερο
λίγο αλάτι
Πρόσθεσε στο βούτυρο το αλάτι και την άχνη ζάχαρη σταδιακά ανακατεύοντας έντονα.Ενδιάμεσα πρόσθεσε και το ροδόνερο και συνέχισε το γρήγορο ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να γλασάρεις 15-20 cupcakes.
Πως θα φτιάξεις τα κρυσταλιζέ ροδοπέταλα
Διαλέξε φρέσκα ροδοπέταλα με έντονο χρώμα και άρωμα.Πλύνε και στέγνωσε τα πολύ προσεχτικά.Χτυπήστε ένα ασπράδι αυγού αρκετά,ώστε να σχηματιστεί αφρός.Βουτήξτε τα πέταλα στον αφρό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πινέλο ζαχαροπλαστικής) και από τις 2 πλευρές.Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα αυγού στο ροδοπέταλο αλλά και οι 2 πλευρές είναι υγρές.Πασπάλισε αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη και από τις 2 πλευρές και βάλτα στο ψυγείο για να στεγνώσουν.
via : fiveo'clockteaspoon
Καλημέρα Μιράντα!!!!Τέλεια!!!!!Μού αρέση τό άρωμα τού τριαντάφυλλου!!!Καί η κρέμα,σούπέρ!!!Εχω ροδόνερο!!!Θά τά φτιάκω!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Dimi μου!Χαίρομαι που σου άρεσε!Έχεις ροδόνερο ρε θηρίο?Πολύ οργανωμένη σε βρίσκω!Φιλάκια πολλά και καλά να περνάς!
ΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα ιδέα!Τα ροδοπέταλα μπήκαν στο to-do-list μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ εντάξει αφού έπεισα και σένα Mary,τον guru του είδους είμαι ικανοποιημένη!Θα μου άρεσε να έβλεπα το αποτέλεσμα από τα χεράκια σου!Φιλάκια!
Διαγραφήκαλημερα Μιραντα μου!!! λουλουδιαστες συνταγες ε;;; πω πω φαινονται τελεια!!! ειναι πως να το πω... σα να μοσκοβολανε οι εικονες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια πολλα!
Καλημέρα Κική μου!Είσαι πολύ "εκφραστική" τελικά,γιατί μία κουβέντα σου τα λέει όλα!Πολλά πολλά φιλιά!
ΔιαγραφήΦαίνονται τόσο λαχταριστά! Και φαντάζομαι άρωμα που θα έχουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά να τα φτιάξω και να τα φάω μόνη μου... ΔΕ ΛΕΕΙ!
(ο Γιάννης ούτε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο δεν τρώει...)
Λες με αυτό να τον πείσω?
Χμμμ!
Πάντως, όποια συνταγή έχει λουλουδάκια, αμέσως γίνεται πιο... τσαχπίνικη!
;-)
Φιλάκια!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Αααα δεν ξέρει τι χάνει!Λοιπόν άκου να δεις τι θα κάνεις(συμβουλή μαθουσάλα βετεράνου).Φτιάξε τα cupcakes χωρίς να τα διαφημίσεις καθόλου,κάτσε αναπαυτικά δίπλα του και άρχισε να τα τρως απολαυστικά!Ε δεν μπορεί που θα πάει,θα λυγίσει έστω για να τα δοκιμάσει χιχι!!Και έχεις απόλυτο δίκιο.Το λέλουδο όπου μπει,μεγάλη τσαχπινιά θα αναδειχτεί!(πανάθεμά με έκανα και ρίμα)Καλό ΣΚ και σε σένα γλυκούτσικο!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα γλυκιά μου Μιράντα!!υπέροχη ανάρτηση με καταπληκτική παρουσίαση!πρωτότυπη η ιδέα για την αρωματισμένη με ροδόνερο κρέμα βουτύρου..με εντυπωσίασε..φιλάκια πολλά..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ πολύ Kate!Όντως η ιδέα για την βουτυρόκρεμα είναι πολύ πρωτότυπη και μπράβο στην δημιουργό για την σύλληψη και εκτέλεση της!Φιλάκια πολλά και να περάσεις υπέροχα το ΣΚ σου!
Διαγραφή°º✿♫
ΑπάντησηΔιαγραφή°º✿ Olá, amiga!
º° ✿✿
Vim para conhecer o seu blog.
Isso é maravilhoso!
Não temos o hábito de usar pétalas de rosa na culinária.
Boa semana!
Beijinhos do Brasil.
♫° ·.¸.•°♡♡♫° ·.
Hello Ines!Nice to see you in my garden!
ΔιαγραφήΝeither do we eat flowers here in Greece, but the recipe
is a chance to try them out!
Τhank you for your comment,
have a great week too!
Α πολύ ωραίες ιδέες! Ειδικά αυτή με τα κρυσταλιζέ ροδοπέταλα, μου άρεσε ιδιαιτέρως!!! Τα φαντάζομαι ήδη ως διακοσμητικά σε κάποιο γλυκό που έχω κατά νου να φτιάξω μελλοντικά. Τριαντάφυλλο θα αγοράσω αναγκαστικά, μιας που όποτε έχω βάλει τριανταφυλλιά στο μπαλκόνι μου, δεν τα έχει καταφέρει. Κρίμα γιατί είναι από τα αγαπημένα μου λουλούδια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα έχεις μια όμορφη και λουλουδάτη μέρα!
Είναι ιδανικά για διακόσμηση,θα στολίσουν το γλυκάκι σου τέλεια,αν αγοράσεις όμως το νου σου να είναι βιολογικά,γιατί συνήθως στα ανθοπωλεία τα ψεκάζουν με ένα κάρο κατασκευάσματα για να αντέχουν περισσότερο,οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν θα είναι ότι καλύτερο για το στομάχι σου!Τώρα αν βρεθείς στην ανάγκη,μπορείς να μαδήσεις και την τριανταφυλλιά του γείτονα...χεχε!Καλωσόρισες στον μικρό μου κήπο,λουλουδάτες καλημέρες και σε σένα!
ΔιαγραφήΗ ΛΥΣΗ - http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/09/blog-post_19.html
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Δελφινάκι μου!Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω να πάρω μέρος,αλλά είμαι σίγουρη ότι και χωρίς εμένα θα πάει καλά ο διαγωνισμός σου!
ΔιαγραφήΑπλά ενημερωτικά στο έστειλα , όχι να σε πιέσω ή υποχρεώσω να λάβεις μέρος....καταλαβαίνω πως το εννοείς...αν καταφέρεις θα χαρώ .... να σαι καλά..
ΔιαγραφήΤο ξέρω γλυκιά μου ήταν πολύ ευγενικό που με ενημέρωσες για την λύση και σε ευχαριστώ.Φιλάκια πολλά!
Διαγραφήφιλούθκια :)
Διαγραφήχεχε ! Δεν τρώω καθόλου γλυκά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια αυτό άργησα να περάσω!
Αλλά απόλαυσα τις υπέροχες φωτογραφίες σου!
Φιλιά πολλά κοπέλα μου!
Αριστέα θα σε μαλώσω!Είναι η ζωή ωραία μωρέ χωρίς γλυκά?? :)) Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια και εγώ του αλμυρού και του ξινού είμαι (ταιριάζουν καλύτερα με τις ρακές χεχε) αλλά το γλυκάκι μου που και που το θέλω!Ελπίζω με τα γλυκά φιλιά τουλάχιστον να τα πηγαίνεις καλύτερα γιατί σου στέλνω ένα!
ΔιαγραφήΑπλά υπέροχο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεραϊδένιο και πεταλουδένιο γλύκισμα ... τρελλαίνομαι με ότι έχει σχέση με ροδοπέταλα....
Φιλάκια πολλά
Ευχαριστώ Σοφία μου,χαίρομαι που σου αρέσουν και σένα τα τριαντάφυλλα και βρήκα σούπερ τους χαρακτηρισμούς σου,νεραϊδένιο και πεταλουδένιο καλωσόρισμα και από μένα λοιπόν...
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσο καιρο μπορω να κρατησω τα ροδοπέταλα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καραμελωμένα ροδοπέταλα μπορείς να τα κρατήσεις και πάνω από τρεις μήνες αν τα αποθηκεύσεις σε ένα αεροστεγές βάζο σε θερμοκρασία δωματίου.Καλή σου μέρα!
Διαγραφή