Καλημέρα φίλοι!Έψαχνα καιρό για μια συνταγή με κολοκυθοανθούς να σας παρουσιάσω και δεν μιλώ για τις λίγο πολύ γνωστές κλασικές συνταγές(γεμιστοί κολοκυθοανθοί ή τηγανιτοί),αλλά για κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο όπως συνηθίζω άλλωστε να κάνω από αυτήν την ενότητα flower recipes (συνταγές με λουλούδια).
Η ιδιαίτερη αυτή συνταγή είναι ένα είδος πίτας και την βρήκα στο νοστιμότατο και μοσχομυριστό blog της Tante Kiki και σας την παρουσιάζω αυτούσια για να την φτιάξετε το Σαββατοκυριακάκι που θα έχετε περισσότερο χρόνο,όσο βέβαια υπάρχουν ακόμη κολοκυθολούλουδα στις λαϊκές.
Εύχομαι λουλουδάτο ΠΣΚ με παιχνίδια στη φύση και φθινοπωρινά χαμόγελα!Εγώ πάω χωριό να μαζέψω ελιές και να κυλιστώ στην λάσπη της αγροτιάς,όχι καλέ για πάντα...για το τριήμερο μόνο!Φιλιά.
ΥΛΙΚΑ
12-15 κολοκυθολούλουδα
12-15 μπαστουνάκια φέτας, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράνε στο λουλούδια
Για τον χυλό6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσ. γάλα
1 αβγό μεγάλο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4-5 κ.σ. νερό ή μπύρα ή λευκό κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε τα κολοκυθολούλουδα και κόβουμε τον εσωτερικό τους στήμονα.
Τα βάζουμε για 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι με νερό.
'Υστερα τα πλένουμε καλά αλλά προσεκτικά για να μην σκιστούν και δεν μπορέσουμε να τα κλείσουμε.
Τοποθετούμε το μπαστουνάκι της φέτας στο εσωτερικό τους και τα κλείνουμε γυρίζοντας προς τα μέσα τα πέταλά τους.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.
Ετοιμάζουμε τον χυλό
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αβγό και το μισό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει ο χυλός μας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και αφού ομογενοποιήσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό (τη μπύρα ή το κρασί) έως ότου έχουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό και πάντως πιο αραιό απ' αυτόν του κέικ.
Περιχύνουμε προσεκτικά τα λουλούδια μας με τον χυλό.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή έως ότου το πιάτο μας χρυσίσει καλά.
Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό αλλά, πιστέψτε με και κρύο τρώγεται μια χαρά.
ενδιαφερον και αυτο το ποστ! ξερεις τι μ αρεσει σε αυτα?? οτι βρισκεις εναλλακτικους τροπους διατροφης απο υλικα που ειναι ακομα διαθεσιμα ελευθερα.... γιατι με την κριση που μας δερνει και που θα μας δειρει ακομα περισσοτερο βλεπω να τρωμε τα λελουδα μεχρι και ωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είπα πολλές φορές και θα το ξαναπώ:η φύση είναι αναντικατάστατη και εκτός από τις άπειρες ομορφιές της έχει να μας προσφέρει και χίλια δυο καλούδια που μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα ειδικά στην διατροφή μας και δεν εννοώ φυσικά τα ζαρζαβατικά ή οποιοδήποτε σπαρτό,αλλά εναλλακτικές τροφές που δεν στερούνται γεύσης αλλά μας κάνουν και καλό!Ναι να φάμε και λέλουδα Μάχη μου γιατί δεν παχαίνουν,ομορφαίνουν!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!! Από την φωτογραφία φάνηκε λαχταριστό...και με τα υλικά που περιλαμβάνει σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο. Πολύ ωραία συνταγή...σε ευχαριστούμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
λατρεύω του κολοκυθοανθούς όπως και αν είναι γεμισμένοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι πιο όμορφοι από νόστιμοι αυτοί οι κολοκυθανθοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο σε σένα έχω δει τόσο παράξενες και πρωτότυπες συνατγές. Να το διορθώσω "με πρωτότυπα υλικά". Μπράβο βρε Μιράντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜού αρέσουν πολύ οι κολοκυθοανθοί!Αλλά τώρα δέν τούς βρίσκης!Πολύ όμορφη συνταγή Μιράντα!Σέ έχασα!!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο,μόνο με ρυζι γεμιστούς τους έχω φάει,θα τους δοκιμάσω και έτσι,καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα..οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί μου αρέσου πολύ. καλή εβδομάδα
ΑπάντησηΔιαγραφήWow delicious!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήHave a good week!
Besos, desde España, Marcela♥
Γεια σου Μιράντα! Πώς είσαι; Συνταγές με λουλούδια,χμ! Ξέρω ένα τραγούδι που μια γυναίκα έτρωγε λουλούδια κι έκανε όμορφα παιδιά... Όσο για τους κολοκυθανθούς τηγαν(ι)ητούς που τους έκανα πολύ βαρείς μου γίνανε! Μάλλον είναι μόνο για μεζές... Για να δούμε... Σε φιλώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελαίνομαι για γεμιστά κολοκυθολούλουδα με ρύζι..πόσα χρόνια έχω να φάω,άραγε;..
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ,τι μου θύμισες..
η συνταγή που προτείνεις πρέπει να είναι πολυ νόστιμη και φαίνεται εύκολη..γιατί όχι;
θα τη δοκιμάσω λοιπόν!
καλή συνέχεια!
I follow you now :)
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία συνταγή!! Δεν έχω φάει ποτέ κολοθυκολούλουδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να'ναι πολύ νόστιμος ο συνδυασμός με το τυρί!!
Καλημέρα! Καλή βδομάδα!! ^^
Να τα δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα,είναι σούπερ!Καλή εβδομάδα και σε σένα Λυδία!
Διαγραφή