Για εσάς που τολμάτε το διαφορετικό ακόμη και στα πιάτα σας θα λατρέψετε αυτό το νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.
Το κόλπο σ'αυτή τη συνταγή είναι να αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο πράσινο υλικό από το κεφάλι του λουλουδιού μπορείτε,διατηρώντας παράλληλα το λουλούδι άθικτο.Τα πράσινα μέρη του φυτού προσδίδουν πικρία,γι'αυτό προσπαθείτε να την ελαχιστοποιήσετε,ενώ τα κίτρινα λουλούδια έχουν ήπια και κάπως γλυκιά γεύση.
Πριν από το τηγάνισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τα λουλούδια της πικραλίδας σε καρυκευμένο αλεύρι ή να τα βουτήξετε σε κουρκούτι.Ο συνδυασμός να τα βουτήξετε πρώτα σε χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια σε κάποιο αλεύρι ή πολέντα νομίζω ότι είναι ιδανικός γι'αυτή τη συνταγή.Τα καρυκεύματα μπορούν φυσικά να αλλάξουν, όπως ταιριάζει στη διάθεση και το γούστο σας.
Τα βήματα:
- Ξεπλύνετε τα λουλούδια της πικραλίδας και στεγνώστε τα απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμότητα και όταν είναι καυτό,προσθέστε ένα λεπτό στρώμα λαδιού στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε το πολέντα με το αλάτι,μαύρο πιπέρι , αποξηραμένο θυμάρι και ρίγανη .
- Βουτήξτε τα λουλούδια πρώτα στο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια στην καρυκευμένη πολέντα ή αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε παρτίδες και από τις δύο μεριές για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
- Καταναλώστε τα για σνακ ή χρησιμοποιήστε τα για έκπληξη στολίζοντας τα πιάτα σας και να είστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσετε οικογένεια και τους φίλους.
Οι Παραλλαγές:
- Μπορείτε να διαφοροποιείσετε τα βότανα ανάλογα με το γούστο σας και να χρησιμοποιήσετε αλεύρι,κουρκούτι ή πολέντα για να τα τυλίξετε
Τα αποτελέσματα:
- Σνακ για 2-3 άτομα
καλα τωρα σοβαρα μιλας? τρωγονται αυτα τηγανητα? ειχα διαβασει για γεμιστα διαφορα λελουδα αλλα τηγανητα??
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι που τα βρισκουν αυτα οεο??
με εβαλες στην πριζα τωρα να δοκιμασω εστω για να δω την γευση
Αχα!Σε έπιασα αδιάβαστη!Στην κατηγορία flower recipes θα βρεις ποια είναι τα βρώσιμα άνθη.Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου αν δεις πόσα από τα λέλουδα τρώγονται!Τα βρίσκεις χύμα στους αγρούς και στα χωράφια,αποκλείεται να μην τα έχεις δει,απλώς δεν τα έχεις προσέξει.Η πολέντα είναι καλαμποκάλευρο που το φτιάχνουν οι Ιταλοί σαν τον πουρέ.Αμα τα φτιάξεις σφύρα μας και μας να μάθουμε πως σου φάνηκαν.
Διαγραφήα επισης, τι ειναι η πολεντα οεο;; η ασχετη μπλογκερ μιλησε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλη άσχετη εδώ. Ερώτηση: τα άνθη πικραλίδων που τα βρίσκουμε; τα αγοράζουμε κάπου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ αγοράζω πικραλιδες τα πράσινα μέρη και τα βράζω. Μιλάμε για το ίδιο φυτό;
Ναι είναι το ίδιο φυτό.Η πικραλίδα σαν φυτό χρησιμοποιείται ολόκληρο.Τα πράσινα μέρη του φύλλα και κοτσάνια,τα βράζεις σαν τσάι με υπέροχες φαρμακευτικές ιδιότητες.Ρώτα το μαγαζί που ψωνίζεις αν μπορεί να σου διαθέσει και τα άνθη αλλιώς,βγάλε τα τακούνια σου,βάλε γαλότσες ή αθλητικά και ξαμολήσου στους αγρούς για να τα μαζέψεις!!Τα φιλιά μου!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ για την απάντηση....μου άρεσε πολύ η ιδέα των τηγανιτών λουλουδιών.
ΔιαγραφήΚαληνύχτα! Φιλάκια!!
Καλά πλάκα με κάνεις;;; και δεν μας το λες τόσο καιρό! τώρα που έρχεται κρίση και πείνα να κόβουμε λουλούδια να τηγανίζουμε :)) χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε ας σοβαρευτούμε! Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, αλλά από ότι βλέπω δεν είμαι και η μόνη. Παρόλο που έχω ακούσει ότι η πικραλίδα τρώγεται, μέχρι τώρα πίστευα ότι είναι χόρτο. Πώς λέμε βλήτα, ραδίκια... Καλά τελικά μιλάμε για πολύ άσχετη!
Καλησπέρα Μιράντα!Πολύ ενδιαφέρουσα η προτασή σου!Όσο γιά τήν πολέντα,έχω δή τόν φίλο μας Jamie Oliver νά τήν φτιάχνη!΄Πάντως φαίνετε πολύ νόστιμο!Καλό σου βράδυ!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ? Πρεπει να το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήπρωτη φορα ακουω ττετοιο
καλωσορισες στο μπλογκ μου
μολις εγινα και γω αναγνωστρια στ δικο σου θα χαρω να τα λεμε
Σε καλωσορίζω στην παρέα μου δελφινάκι!Ελπίζω να βρεις πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο μπλογκ και να περνάς ευχάριστα κάθε φορά που με επισκέπτεσαι!Καλή σου μέρα!
Διαγραφήευχαριστώ
Διαγραφήκαι γω να ευχηθω το δελφινακι μου να σου προσφερει χαλαρωτικες ξεκουραστες κ ομορφες στιγμες και να μαθεις ενδιαφεροντα εκει μεσα
καλή σου μέρα
Το είδα κι αυτό! τηγανητό λουλούδι! πρώτη φορά το βλέπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μαγειρεύω που δεν μαγειρεύω καλά, άμα τηγανήσω πικραλίδα τον άντρα μου θα με περιλούσει!
Το βλέπω:)
xaxaxa Φαντάζεσαι να του αρέσει όμως και να στο ζητάει να το φτιάχνεις κάθε βδομάδα?Εκεί θέλω να σε δω Δήμητρα!!!Φιλιά!
Διαγραφή