Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ







Καλημέρα φίλοι!Έψαχνα καιρό για μια συνταγή με κολοκυθοανθούς να σας παρουσιάσω και δεν μιλώ για τις λίγο πολύ γνωστές κλασικές συνταγές(γεμιστοί κολοκυθοανθοί ή τηγανιτοί),αλλά για κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο όπως συνηθίζω άλλωστε να κάνω από αυτήν την ενότητα flower recipes (συνταγές με λουλούδια).













Η ιδιαίτερη αυτή συνταγή είναι ένα είδος πίτας και την βρήκα στο νοστιμότατο και μοσχομυριστό blog της Tante Kiki και σας την παρουσιάζω αυτούσια για να την φτιάξετε το Σαββατοκυριακάκι που θα έχετε περισσότερο χρόνο,όσο βέβαια υπάρχουν ακόμη κολοκυθολούλουδα στις λαϊκές.
Εύχομαι λουλουδάτο ΠΣΚ με παιχνίδια στη φύση και φθινοπωρινά χαμόγελα!Εγώ πάω χωριό να μαζέψω ελιές και να κυλιστώ στην λάσπη της αγροτιάς,όχι καλέ για πάντα...για το τριήμερο μόνο!Φιλιά. 



ΥΛΙΚΑ
12-15  κολοκυθολούλουδα  
12-15  μπαστουνάκια φέτας, σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωράνε στο λουλούδια
Για τον χυλό
6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσ. γάλα
1 αβγό μεγάλο
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
4-5 κ.σ. νερό ή μπύρα ή λευκό κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε τα κολοκυθολούλουδα και κόβουμε τον εσωτερικό τους στήμονα.
Τα βάζουμε για 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι με νερό.
'Υστερα τα πλένουμε καλά αλλά προσεκτικά για να μην σκιστούν και δεν μπορέσουμε να τα κλείσουμε.
Τοποθετούμε το μπαστουνάκι της φέτας στο εσωτερικό τους και τα κλείνουμε γυρίζοντας προς τα μέσα τα πέταλά τους.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λίγη μαργαρίνη ή ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε τον χυλό
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το αβγό και το μισό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει ο χυλός μας.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και αφού ομογενοποιήσουμε το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό (τη μπύρα ή το κρασί) έως ότου έχουμε ένα χυλό όχι πολύ πηχτό και πάντως πιο αραιό απ' αυτόν του κέικ.
Περιχύνουμε προσεκτικά τα λουλούδια μας  με τον χυλό.

Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή έως ότου το πιάτο μας χρυσίσει καλά.
Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό αλλά, πιστέψτε με και κρύο τρώγεται μια χαρά.





15 σχόλια:

  1. ενδιαφερον και αυτο το ποστ! ξερεις τι μ αρεσει σε αυτα?? οτι βρισκεις εναλλακτικους τροπους διατροφης απο υλικα που ειναι ακομα διαθεσιμα ελευθερα.... γιατι με την κριση που μας δερνει και που θα μας δειρει ακομα περισσοτερο βλεπω να τρωμε τα λελουδα μεχρι και ωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπα πολλές φορές και θα το ξαναπώ:η φύση είναι αναντικατάστατη και εκτός από τις άπειρες ομορφιές της έχει να μας προσφέρει και χίλια δυο καλούδια που μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα ειδικά στην διατροφή μας και δεν εννοώ φυσικά τα ζαρζαβατικά ή οποιοδήποτε σπαρτό,αλλά εναλλακτικές τροφές που δεν στερούνται γεύσης αλλά μας κάνουν και καλό!Ναι να φάμε και λέλουδα Μάχη μου γιατί δεν παχαίνουν,ομορφαίνουν!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα!! Από την φωτογραφία φάνηκε λαχταριστό...και με τα υλικά που περιλαμβάνει σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο. Πολύ ωραία συνταγή...σε ευχαριστούμε!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λατρεύω του κολοκυθοανθούς όπως και αν είναι γεμισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είναι πιο όμορφοι από νόστιμοι αυτοί οι κολοκυθανθοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο σε σένα έχω δει τόσο παράξενες και πρωτότυπες συνατγές. Να το διορθώσω "με πρωτότυπα υλικά". Μπράβο βρε Μιράντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μού αρέσουν πολύ οι κολοκυθοανθοί!Αλλά τώρα δέν τούς βρίσκης!Πολύ όμορφη συνταγή Μιράντα!Σέ έχασα!!Καλό Σ/Κ!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο πιάτο,μόνο με ρυζι γεμιστούς τους έχω φάει,θα τους δοκιμάσω και έτσι,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα..οι τηγανιτοί κολοκυθοανθοί μου αρέσου πολύ. καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Wow delicious!!!
    Have a good week!

    Besos, desde España, Marcela♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Μιράντα! Πώς είσαι; Συνταγές με λουλούδια,χμ! Ξέρω ένα τραγούδι που μια γυναίκα έτρωγε λουλούδια κι έκανε όμορφα παιδιά... Όσο για τους κολοκυθανθούς τηγαν(ι)ητούς που τους έκανα πολύ βαρείς μου γίνανε! Μάλλον είναι μόνο για μεζές... Για να δούμε... Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τρελαίνομαι για γεμιστά κολοκυθολούλουδα με ρύζι..πόσα χρόνια έχω να φάω,άραγε;..
    αχ,τι μου θύμισες..
    η συνταγή που προτείνεις πρέπει να είναι πολυ νόστιμη και φαίνεται εύκολη..γιατί όχι;
    θα τη δοκιμάσω λοιπόν!
    καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωραία συνταγή!! Δεν έχω φάει ποτέ κολοθυκολούλουδα!!
    πρέπει να'ναι πολύ νόστιμος ο συνδυασμός με το τυρί!!
    Καλημέρα! Καλή βδομάδα!! ^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις ανεπιφύλακτα,είναι σούπερ!Καλή εβδομάδα και σε σένα Λυδία!

      Διαγραφή

i love comments