Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Ιαπωνικοί κήποι - Japanese gardens

Ο σχεδιασμός των κήπων είναι για τους Ιάπωνες μορφή τέχνης που εξελίσσεται εδώ και 1000 χρόνια και βασίζεται στη φιλοσοφία και τέχνη του Zen.

Η τέχνη του Ζen ακολουθεί κάποιους κανόνες που τηρούνται αυστηρά στην αρχιτεκτονική των κήπων όπως Ασυμμετρία,Απλότητα, Αυστηρή ευγένεια ή Αγέρωχη λιτότητα, Φυσικότητα, Λεπτή βαθύτητα ή Βαθιά λεπτότητα, Ελευθερία από (κάθε) προσκόλληση, και Γαλήνη.
Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που απαρτίζουν τους Ιαπωνικούς κήπους όπως λίμνες,βότσαλα,άμμος,ρυάκια,
καταράκτες,γέφυρες πέτρινα φανάρια και σκαλοπάτια,ξύλινα κιόσκια.
Τα δέντρα που απαραιτήτως θα συναντήσετε σε ένα ιαπωνικό κήπο είναι οι κερασιές κατά το άνθισμα των οποίων οι μαθητές και οι εργαζόμενοι αφήνουν τις υποχρεώσεις τους και σπεύδουν να απολαύσουν τη φύση.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό δέντρο των Ιαπωνικών κήπων είναι και ο Ιαπωνικός σφένδαμος,το κοκκίνισμα του οποίου σηματοδοτεί τον ερχομό του χειμώνα.
Τους Ιαπωνικούς κήπους ωστόσο δεν χρειάζεται να πάτε στην Ιαπωνία για να τους συναντήσετε,αφού πολλές χώρες έχουν μιμηθεί την αρχιτεκτονική τους και έχουν κατασκευάσει πιστά αντίγραφα τους.Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκετε στο Portland των Ηνωμένων πολιτειών.Kenrokuen Garden

Japanese garden
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments