Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πως θα καθαρίσω το κλαδευτήρι μου




 


Τα εργαλεία που μας βοηθούν στις διάφορες δουλειές είναι άκρως απαραίτητα στη συντήρηση και περιποίηση του κήπου μας γιατί ως γνωστό τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.Τα κλαδευτήρια η τσουγκράνα,τα φτυάρια είναι μερικά από τα εργαλεία που δεν λείπουν από κανένα κηπουρό και μας λύνουν τα χέρια στις διάφορες κηπουρικές μας εργασίες,όμως χρειάζονται και αυτά τη συντήρησή τους για να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου διατηρώντας τα σαν καινούργια.Σήμερα θα σας δείξω έναν τρόπο για να καθαρίζεται τα κλαδευτήρια σας,ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενη φορά που θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε.  









Το πρώτο που θα κάνουμε μόλις τελειώσουμε με το κλάδεμα είναι να πλύνουμε με νερό το κλαδευτήρι μας για να φύγουν τα υπολείμματα και οι ακαθαρσίες που μπορεί να έχει.
Στη συνέχεια θα πάρουμε ένα κομμάτι βαμβάκι που θα το έχουμε ποτίσει με οινόπνευμα και θα τρίψουμε καλά τις λεπίδες και τα μεταλλικά μέρη προς όλες τις κατευθύνσεις.




Μόλις τελειώσετε με το καθάρισμα θα πάρετε ψιλό σύρμα (ναι αυτό που τρίβετε τις κατσαρόλες) και θα τρίψετε τις λεπίδες μέσα - έξω να γυαλίσουν και να φύγουν οι σκουριές.



Τέλος κρατήστε την λεπίδα αιχμηρή.Είναι σημαντικό αυτό για να πετυχαίνετε καθαρά κοψίματα.Για την δουλειά αυτή θα χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ακονιστήρι και με κυκλικές κινήσεις θα ακονίσετε τις λεπίδες από άκρη σ'άκρη.Δώστε μεγάλη προσοχή στα δάχτυλά σας!Σε κανέναν δεν αρέσουν τα ατυχήματα.
Την επόμενη φορά που θα έρθει ή ώρα του κλαδέματος εσείς θα είστε πανέτοιμοι.



1 σχόλιο:

i love comments