Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Φτιάξε βάζα από παλιές λάμπεςΘα έχετε καταλάβει πόσο μου αρέσει η ανακύκλωση,προσπαθώ να την εντάξω σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μου,ειδικά όταν στις βόλτες μου στο διαδίκτυο βρίσκω έξυπνες ιδέες που μπορούν να διακοσμήσουν όμορφα το σπίτι μας με μηδαμινό κόστος.
Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που βρήκα είναι να ανακυκλώσετε τις παλιές σας λάμπες,φτιάχνοντας καλαίσθητα βάζα για τα λουλουδάκια σας.Θα χρειαστείτε παλιούς γλόμπους διάφανους και μεγάλους κατά προτίμηση.Ένα μυτοτσίμπιδο,σφυρί,ψαλίδι και πετονιά. 

Πιάστε με το μυτοτσίμπιδο την μεταλλική άκρη ανασηκώστε τις 2 πλευρές της και τραβήξτε προς τα πάνω για να βγει.

Να έχετε υπόψιν σας ότι το μαύρο μέρος της λάμπας που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία είναι γυαλί,γι'αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αν έχει σπάσει,μην σας απασχολεί καθόλου γιατί αυτό θέλουμε ούτως ή άλλως.Σπάστε το τελείως χρησιμοποιώντας το σφυρί και αφαιρέστε το με την βοήθεια του μυτοτσίμπιδου.


Αν κοιτάξετε μέσα στην λάμπα θα δείτε ένα μεταλλικό νήμα που κρατάει ένα μικρό γυαλί.Αυτό το μέρος της λάμπας πρέπει να αφαιρεθεί επίσης με την βοήθεια του μυτοτσίμπιδου.

Αν δεν καταφέρετε να το βγάλετε με το μυτοτσίμπιδο,σπάστε το γυαλί που έχει μείνει μέσα στην τρύπα και αναποδογυρίστε τη λάμπα κουνώντας τη για να πέσει το μεταλλικό νήμα.
Όλες σας οι κινήσεις πρέπει να είναι μαλακές για να μην σπάσετε την λάμπα και τραυματιστείτε.

Μόλις αδειάσετε τη λάμπα τυλίξτε την μεταλλική της βάση με την πετονιά και κάντε έναν κόμπο για να την σταθεροποιήσετε.Η πετονιά θα σας επιτρέψει να κρεμάσετε το βάζο σας.

Είστε έτοιμοι να γεμίσετε το βάζο σας με νερό και τα αγαπημένα σας λουλουδάκια!
Για καλύτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα κρεμάστε πολλές λάμπες σε διάταξη.

Στο άρθρο που διαβάσατε έχουν αφερεθεί οι φωτογραφίες γιατί η κάτοχος του μπλόγκ και δημιουργός του πόστ δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να δανειστώ και να δημοσιεύσω τις φωτογραφίες της,οπότε μπορείτε να τις δείτε σ'αυτό το link που σας παραπέμπει στο μπλογκ της lovepomegranatehouse


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments