about the constant gardener


"Επειδή δεν ξέρω πως να αρχίσω θα το κάνω με σικέ τρόπο.
Μια φορά και έναν καιρό και καθώς είχα πατήσει και τα τριανταεφτά,αποφάσισα να γεμίσω τις πολλές ώρες ανίας,με εποικοδομητικό τρόπο...
Έτσι θα μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις,συναισθήματα,αντιρρήσεις και ότι άλλο προκύψει.
Θα μου ήταν αρεστό να συμμετέχετε,όχι τίποτα,για να μην χάσω την έμπνευση,και όποιος αντέξει..."

Με αυτά τα λίγα ξεκίνησα στις 14 Φλεβάρη του 2012 το μπλογκ μου Belladonna και την γνωριμία μου με τον κόσμο των blogs.
Ας  ξανασυστηθούμε λοιπόν...

Γεια και χαρά σε όλους!Είμαι η Μιράντα,μια Θεσσαλονικιά με τα όΛα της,μαμά ενός 12χρονου αεικίνητου τύπου και λάτρης όλων των όμορφων πραγμάτων.Το 'Belladonna' το ξεκίνησα σχεδόν αυθόρμητα,για να μοιράζομαι σκέψεις,εμπειρίες και συναισθήματα που κατά βάση σχετίζονται με την γυναικεία ψυχολογία.Πιάσε τ' αβγό και κούρεψ 'το δηλαδή,γιατί άβυσσος η ψυχή της γυναίκας αγαπημένοι αναγνώστες,εδώ έχουν χύσει τόνους μελάνι για να αναλύσουν το πως σκεφτόμαστε,θα το κάνω ξαφνικά εγώ μέσα σε λίγες αράδες?Και ποια είμαι εγώ που θα σου πω πως θα νιώσεις και θα σου αναλύσω τον ψυχικό σου κόσμο?Όχι δεν θα το κάνω αυτό σε σας,μόνο σε μένα.Εμένα αναλύω,εμένα ψυχογραφώ,εμένα σχολιάζω.Τώρα άμα τύχει να ταυτιστείς με αυτό,πες το μου να το ξέρω.Παύση ο παραλογισμός,πάμε παρακάτω.
Παιδί της πόλης μέχρι και τα 32 μου κατοικούσα στο κέντρο (πιο κέντρο δεν γίνεται) νόμιζα ότι το οξυγόνο που αναπνέουμε έχει τη μυρωδιά της βενζίνης και οι φυσικοί ήχοι που ακούει το αυτί είναι οι κόρνες από τα αυτοκίνητα και τα μαρσαρίσματα των σπασμένων εξατμίσεων...
Μέχρι που αποφασίσαμε να μετακομίσουμε σε προάστιο στην εξοχή και ανακάλυψα πραγματικά τι θα πει οξυγόνο,τιτίβισμα πουλιού,εποχές και φύση.Αυτό ήταν,αγάπησα και μαγεύτηκα,και θέλοντας να μαγέψω και εσάς και να έρθουμε όλοι ένα βηματάκι πιο κοντά σ' αυτό,δημιούργησα τον κήπο μου ( Miranta's little garden).
Εκεί συγκεντρώνω τις προσωπικές μου απόπειρες κηπουρικής και ότι είδα στο διαδίκτυο που μου άρεσε και έχει να κάνει με την φύση .

Επειδή όμως ο μικρός μου κήπος παραήταν μικρός,στις 10 Μαΐου 2012 αποφάσισα να τον επεκτείνω λιγάκι και έφτιαξα έναν ακόμη κήπο στο Facebook.Εκεί βρίσκεται το ησυχαστήριο μου,με μια βόλτα στα μονοπάτια του γαληνεύει και ταξιδεύει η ψυχή μου και αισθάνομαι τόσο τυχερή που ανακαλύπτω ότι ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι τόσο αδιαπραγμάτευτα όμορφος.Ελπίζω να λειτουργήσει το ίδιο και με σας! 

Και για να απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις κάποιας φίλης όχι δεν το έχω σπουδάσει αυτό,εγώ τουριστικά τελείωσα,όχι δεν έχω χωράφια που καλλιεργώ επαγγελματικά,αν και πολύ θα' θελα,όχι δεν έχω πολύ καιρό που ασχολούμαι με την κηπουρική,σίγουρα υπάρχουν πολλοί από σας που με διαβάζετε που γνωρίζετε περισσότερα πράγματα από μένα,έχω όμως μεγάλη λόξα για κάθε τι που αγαπώ και με κάνει να χαίρομαι,για κάθε τι που με εμπνέει και με κάνει καλύτερο άνθρωπο και επειδή η αποστολή του blogger(τρομάρα μου) είναι να μοιράζεται γιατί νοιάζεται,αυτό θα κάνω και εγώ. 

 Στον μικρό μου κήπο θα βρείτε λογιών λογιών λαχανικά και ζαρζαβάτια,μοσχομυριστά πολύχρωμα λουλούδια,ιδέες ανανέωσης για μπαλκόνια και κήπους,ανακύκλωση,πρακτικές συμβουλές καλλιέργειας,φτιάξε μόνος σου με υλικά από τη φύση,πρωτότυπες συνταγές με εδώδιμα άνθη,όμορφες εικόνες από το διαδίκτυο και ... εμένα να επιτελώ φιλότιμες προσπάθειες κηπουρικής...


    Thank you for reading till the end