Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Floral lolipops







Καλημέρα κόσμε!
Κατά την διάρκεια του δροσερού,υγρού,ομιχλώδες και μουντού φθινοπώρου (εγώ προσωπικά το λατρεύω),μπορείς ακόμη να βάλεις λίγη άνοιξη στη ζωή σου!Σκέφτηκα λοιπόν,να σου φέρω τα χρώματα της άνοιξης στην οθόνη σου και να σε κεράσω ανθισμένα γλειφιτζούρια!Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να τα φτιάξεις,φτιάξτα απλά για να χρωματίσεις τη μέρα σου!









 
Θα χρειαστεί να προμηθευτείς οργανικούς μίνι πανσέδες (βιόλες). Επισημαίνω το οργανικούς, για ευνόητους λόγους (αράντιστους,χωρίς φυτοφάρμακα,έτοιμους προς κατανάλωση).Θα τους βρεις σε φυτώρια που καλλιεργούν οργανικά λουλούδια,ίσως σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα,
ακόμη και στον κήπο κάποιου έμπιστου φίλου σου!Οι πανσέδες σου θα πρέπει να είναι η μίνι ποικιλία,για να ταιριάξουν καλύτερα στο μικρό μέγεθος,που κατά την γνώμη μου πρέπει να έχει το γλειφιτζούρι σου. Θα βρεις τεράστια ποικιλία χρωμάτων στους πανσέδες,μιας και το λουλούδι αυτό έχει μεγάλη απήχηση στην χώρα μας.
Tip : Διάλεξε το χρώμα που σε φωτίζει καλύτερα και αναδεικνύει το χρώμα των ματιών σου!!!

SPRINKLE BAKES

Επειδή την ιδέα και τις όμορφες φωτογραφίες της συνταγής τα βρήκα σε μπλογκ του εξωτερικού,τη συνταγή δεν σου την δίνω αυτούσια,γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν θα τα βρεις εύκολα στην ελληνική αγορά.Αντ' αυτού σου δίνω ελληνική συνταγούλα για γλειφιτζούρια που την βρήκα εδώ

 Συνταγή για 20 περίπου γλειφιτζούρια

500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. νερό
βιολέ χρώμα ζαχαροπλαστικής
ξύλινα ή πλαστικά sticks 

Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό τη γλυκόζη και το χρώμα και τα βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το μείγμα να  φτάσει τους 147°C αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας. Εναλλακτικά, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τη αφήνουμε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή, τότε είναι έτοιμη. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 1' περίπου.
Στον πάγκο μας απλώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε μια κουταλιά καραμέλας και την αφήνουμε στη λαδόκολλα. Βλέπουμε ότι όπως απλώνεται παίρνει στρογγυλό σχήμα. Το μέγεθος θα εξαρτηθεί ανάλογα με την ποσότητα που θα ρίξουμε. Αμέσως πιέζουμε στο κέντρο το ξύλινο καλαμάκι.
Αφήνουμε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν τελείως και τα αποκολλάμε από το λαδόχαρτο με τη βοήθεια μαχαιριού.


 

 

Παραπάνω σου περιέγραψα την συνταγή με την παραδοσιακή μέθοδο της λαδόκολλας.Πως θα σου φαίνονταν όμως αν σου έδειχνα πιο τρέντι τρόπο,σαφώς πιο εύκολο που θα βοηθούσε τα γλειφιτζούρια σου να μην χάσουν το σχήμα τους και να μην πασαλείβονται εδώ και εκεί?
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι άχνη ζάχαρη και ένα βαζάκι με επίπεδο πάτο στο μέγεθος των γλειφιτζουριών που επιθυμείς.
Άπλωσε αρκετή άχνη σε ένα ταψί - μη τη φοβηθείς αφού μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις - και κάνε μία εσοχή με τον πυθμένα του βάζου.Ρίξε στην εσοχή την καυτή καραμέλα σε μια λεπτή στρώση.Τοποθέτησε και πίεσε ελαφρά στο κέντρο το λουλουδάκι με το κοτσάνι του προς τα πάνω και ξαναρίξε άλλη μια στρώση καραμέλα.Άφησέ τα γλειφιτζούρια να σταθούν μέχρι να σκληρύνουν.Την περίσσεια της άχνης πάνω στο γλειφιτζούρι μπορείς να την ξεπλύνεις με λίγο τρεχούμενο νερό της βρύσης.


Extra tip : ανάλογα με το χρώμα του πανσέ που θα επιλέξεις,διάλεξε και το ίδιο χρώμα ζαχαροπλαστικής για την καραμέλα σου σε μικρή δόση για πιο διάφανο αποτέλεσμα.


Θα σε βοηθούσαν κι άλλες ιδέες?

Etsy.com handmade and vintage goods
Etsy
Image
VictoriaCamp
funkytime



15 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μιράντα μου!!!
    Καλά!!!Είναι τέλεια!!!!Τά λάτρεψα!!!!!
    Φοβερά!!!!!Καλή εβδομάδα!!!!Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει... Τα θέλω όόόλα!!!
    Μόνο και μόνο να τα βλέπω και να μου φτιάχνουν το κέφι!
    Κι ας μην τα έχεις φτιάξει εσύ τα συγκεκριμένα, έχουν και τη γλύκα σου και την παλαβομάρα σου!!!
    ;-)
    Μάκια-μάκια, παλαβιάρα μου!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικά είναι!!!! Τόσο που μάλλον για διακοσμητικά θα τα χρησιμοποιούσα! Μας γλύκανες έστω και οπτικά Μιράντα! Φαντάζομαι ότι και γευστικά θα είναι μούρλια, αλλά πραγματικά δεν θα μου έκανε καρδιά να τα φάω.
    Να έχεις μια όμορφη, χαρούμενη και γλυκιά εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα πόσο εμπνευσμένη αυτή η ιδέα πραγματικά! Κομμένη και ραμμένη για την φαμίλια μου. Και σιγά να μην άφηνα ασχολίαστη ανάρτηση για lolipops :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή βδομάδα γλυκιά μου φίλη..δεν παίζεσαι κοριτσάκι μου!!!αυτά τα ανθισμένα γλειφιτζούρια σου τι ομορφιά!!!το extra tip σου με τα υπέροχα χρώματα του πανσέ συναρπάζει σε ομορφιά!!μπράβο φιλενάδα..ζωγράφισες!!!!καλό σου βραδάκι με φιλάκια άπειρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα κάνεις !!!!!!!!!
    Υπέροχα ! Σαν κι εσένα ;-)
    Φιλάκι πολλά γλυκιά μου Μιράντα ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φανταστικά!!! Φιλάκια πολλά και καλή σου ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Μιράντα!! Σκέτη γλύκα η ανάρτησή σου!! Περισσότερη άνοιξη από αυτή δεν θα μπορούσα να δω σήμερα που έξω έχουν πλημμυρίσει τα πάντα! :) Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέλεια ιδέα και οι οδηγίες σου πολύ κατατοπιστικές. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ!!!!!!ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μην μου πεις ότι μετά τα τρώμε και τα......χαλάμε! :(
    Διότι είναι κουκλάκια ζωγραφιστά! :)) Σε φιλώ γλυκιά μου Μιράντα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιράντα εδώ http://neraidodimiourgies37.blogspot.gr/2013/10/blog-post_20.htmlσε περιμένει ένα βραβείο.
    Θα χαρώ να το παραλάβεις. φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

i love comments