Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Ψητό καλαμπόκι με βούτυρο από φρέσκα άνθη

sweet corn grilled in the husk



Καλαμπόκι βραστό ή ψητό? Όπως και αν το προτιμάτε απογειώστε την γεύση του συνοδεύοντάς το με βούτυρο από αρωματικά βότανα και φρέσκα άνθη. 



Συστατικά
  • Φρέσκα γλυκά καλαμπόκια
  • βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 - 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα άνθη ​​σχινόπρασου, ψιλοκομμένα ελαφρά
  • 2 - 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 με 3 άνθη ολόκληρα σχινόπρασου για γαρνιτούρα
  • αλάτι για γεύση
Το βούτυρό σας μπορείτε να το αρωματίσετε με βότανα της αρεσκείας σας άλλωστε η γεύση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση δεν συμφωνείτε?
Οδηγίες
Το βούτυρο πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα
  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, μαϊντανό, σχινόπρασο,θυμάρι,παρμεζάνα και τα άνθη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δοκιμάστε τη γεύση του για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε έως και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  2. Τοποθετήστε το μείγμα βουτύρου σε μικρό μπολ και γαρνίρουμε με τα φρέσκα άνθη από σχινόπρασο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα.
  3. Αφαιρέστε από το ψυγείο 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Το ψήσιμο στη σχάρα για τα καλαμπόκια γίνεται με 2 τρόπους
Τα ξεγυμνώνεται τραβώντας τις φλούδες πίσω χωρίς να τις βγάλετε εντελώς ή τα ψήνετε με την φλούδα τους.
  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
  2. Αφαιρέστε το εξωτερικό φλοιό του καλαμποκιού, αφήνοντας τα τελευταία 2 ή 3 λεπτά στρώματα επάνω. Μην αφαιρείτε τις μεταξένιες ίνες, εύκολα θα βγουν μετά από το ψήσιμο στη σχάρα.
  3. Με ψαλίδι κουζίνας, κόψτε τις άκρες των φλοιών.
  4. Βάλτε τα καλαμπόκια στην καυτή σχάρα και ψήστε, γυρνώντας τα κάθε λίγα λεπτά μέχρι να μαυρίσει ο εξωτερικός φλοιός και τα καλαμπόκια να είναι τρυφερά, περίπου 15 - 25 λεπτά, ανάλογα με σχάρα και τη θερμοκρασία σας.
  5. Βάλτε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και σερβίρετε.


herb blossom butter recipe



via : Hensnest


1 σχόλιο:

i love comments