Καλαμπόκι βραστό ή ψητό? Όπως και αν το προτιμάτε απογειώστε την γεύση του συνοδεύοντάς το με βούτυρο από αρωματικά βότανα και φρέσκα άνθη.
Συστατικά
- Φρέσκα γλυκά καλαμπόκια
- βούτυρο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 - 3 κουταλιές της σούπας φρέσκα άνθη σχινόπρασου, ψιλοκομμένα ελαφρά
- 2 - 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 με 3 άνθη ολόκληρα σχινόπρασου για γαρνιτούρα
- αλάτι για γεύση
Το βούτυρό σας μπορείτε να το αρωματίσετε με βότανα της αρεσκείας σας άλλωστε η γεύση είναι καθαρά προσωπική υπόθεση δεν συμφωνείτε?
Οδηγίες
Το βούτυρο πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια ώρα πριν το σερβίρισμα
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, μαϊντανό, σχινόπρασο,θυμάρι,παρμεζάνα και τα άνθη μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δοκιμάστε τη γεύση του για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε έως και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Τοποθετήστε το μείγμα βουτύρου σε μικρό μπολ και γαρνίρουμε με τα φρέσκα άνθη από σχινόπρασο. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα.
- Αφαιρέστε από το ψυγείο 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Το ψήσιμο στη σχάρα για τα καλαμπόκια γίνεται με 2 τρόπους
Τα ξεγυμνώνεται τραβώντας τις φλούδες πίσω χωρίς να τις βγάλετε εντελώς ή τα ψήνετε με την φλούδα τους.
Τα ξεγυμνώνεται τραβώντας τις φλούδες πίσω χωρίς να τις βγάλετε εντελώς ή τα ψήνετε με την φλούδα τους.
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.
- Αφαιρέστε το εξωτερικό φλοιό του καλαμποκιού, αφήνοντας τα τελευταία 2 ή 3 λεπτά στρώματα επάνω. Μην αφαιρείτε τις μεταξένιες ίνες, εύκολα θα βγουν μετά από το ψήσιμο στη σχάρα.
- Με ψαλίδι κουζίνας, κόψτε τις άκρες των φλοιών.
- Βάλτε τα καλαμπόκια στην καυτή σχάρα και ψήστε, γυρνώντας τα κάθε λίγα λεπτά μέχρι να μαυρίσει ο εξωτερικός φλοιός και τα καλαμπόκια να είναι τρυφερά, περίπου 15 - 25 λεπτά, ανάλογα με σχάρα και τη θερμοκρασία σας.
- Βάλτε τα καλαμπόκια σε πιατέλα και σερβίρετε.
via : Hensnest
Νόστιμο φαίνεται..μιαμ μιαμ.:)
ΑπάντησηΔιαγραφή