Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Lavender Sorbet





Σκέφτεσαι κάτι πιο δροσιστικό για το κλείσιμο ενός θεσπέσιου γεύματος από ένα σορμπέ λεβάντας?Τι κι αν είναι μακριά από τις συνηθισμένες μας γεύσεις,τα σορμπέ ήρθαν για να μείνουν δροσίζοντας γλυκά το καλοκαίρι μας.Και πόσο μάλλον όταν είναι φτιαγμένα με υλικά από τον κήπο ή τις γλάστρες μας.Η απόλαυση διπλή!Δεν έχεις παρά μόνο να το δοκιμάσεις.








Συνταγή για το σορμπέ λεβάντας :

2 1/2 κούπες νερό
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κεφαλάκια βιολογικά λουλούδια λεβάντας  
χυμό από 1 λεμόνι
λουλούδια λεβάντας για το γαρνίρισμα


Αναμείξτε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα μία κούπα νερό με την ζάχαρη και σιγοβράστε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το σιρόπι σας διαυγές.Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια αναμείξτε σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα μία κούπα από το σιρόπι που φτιάξατε,τα λουλούδια λεβάντας και το μισό χυμό από το λεμόνι.Σιγοβράστε το μείγμα για λίγο (μια βράση),ανακατεύοντας συνέχεια,κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Μόλις κρυώσει στραγγίξτε το σιρόπι σε ένα μπολ με ένα ψιλό σουρωτήρι και προσθέστε ακόμη 1 1/2 κούπες νερό.Αν σας φανεί αρκετά γλυκό προσθέστε και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Μεταφέρετε το σορμπέ σε μια παγωτομηχανή ή αν δεν έχετε σε ένα ρηχό τάπερ και καταψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σερβίρετε το σορμπέ σε μπόλ παγωτού και γαρνίρετε με τα λουλούδια λεβάντας.





  via :  The recipe link





10 σχόλια:

  1. Για κάποιο λόγο, τη λεβάντα δεν την αντέχω ούτε καν σαν άρωμα, αλλά με το χέρι στην καρδιά, η απόχρωση του σορμπέ είναι μακράν η πιο όμορφη που έχω δει ποτέ μου!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    Καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Joanna είμαι σίγουρη ότι το άρωμά της θα σε συνεπάρει γιατί είναι αξεπέραστο όπως και το χρώμα της.Αναζήτησέ την στα φυτώρια,είναι ψιλόλιγνη και ντελικάτη με πολλά μικρά μοβ ανθάκια στην κορφή.Σε ευχαριστώ για τον περίπατο στον κήπο μου και σε φιλώ μέχρι την επόμενη αντάμωση...

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω τήν μυρωδιά τής λεβάντας!!!Πρέπει νά είναι μοναδική καί σάν γεύση Μιράντα!!
    Καλό βράδυ!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ έτσι νομίζω Dimi μου,δεδομένου ότι δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο σορμπέ.Καλό βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  3. Λατρεύω τη μυρωδιά της λεβάντας αλλα αν τη σερβίρω σορμπέ στο σύζυγο θα με πάρει με τις ντομάτες βρε Μιραντακι. Μαγικη η συνταγή σου αλλα για τολμηρούς ουρανίσκους:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε καταλαβαίνω απόλυτα Δήμητρα,άλλωστε περί ορέξεως είναι αυτά,τολμηρή συνταγή δεν λες τίποτα για τα ελληνικά δεδομένα,αλλά όπως έχουμε πει και παλιότερα ο τολμών νικά!φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Καταπληκτικό!Λατρεύω τη λεβάντα και φαίνεται απο την εικόνα τόσο απολαυστικό που θα το δοκιμάσω σίγουρα!Να σου πω και οτι έχω διαγωνισμό με δώρο εκπτωτικά κουπόνια και γυαλιά ηλίου ή οράσεως!Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ
    http://handmade-by-spyridoula.blogspot.gr/2013/06/firmoo-glasses-giveaway-international.html
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ Σπυριδούλα μου για την επίσκεψη,χαίρομαι που σου άρεσε η λεβαντοσυνταγή καλό ΣΚ και σε σένα και καλή επιτυχία στον διαγωνισμό σου,θα περάσω σύντομα.Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις απέκτησες μια νέα αναγνώστρια! Καλή συνέχεια....! Ααα...ξέχασα να σου πω πως λατρεύω την λεβάντα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς ήρθες Ελένη στον κήπο μου,ελπίζω να απολαύσεις την βόλτα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

i love comments