Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ?





Έχετε καταλάβει πόσο μου αρέσουν οι εύκολες κατασκευές για παιδιά,κατασκευές δημιουργικές με γνώμονα πάντα τη μάθηση αλλά και τη διασκέδαση,κατασκευές που ακονίζουν το μυαλό και διεγείρουν τις αισθήσεις,κατασκευές που μας βοηθούν να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας διδάσκοντάς τους ότι κάθε ενέργεια έχει και ένα αποτέλεσμα.Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενέργεια είναι να δημιουργήσουμε ένα πλασματάκι που κρύβεται πίσω από έναν φράχτη-διόλου συγκλονιστικό θα μου πείτε-και εδώ είναι που περνάμε στο αποτέλεσμα,γιατί από τούτο εδώ το πλασματάκι φυτρώνουν μαλλιά!
Ναι ναι μαλλιά πράσινα,που μακραίνουν και κουρεύονται κιόλας!Το πως θα διατηρήσετε την κουπ είναι στο χέρι σας!  




Για την κατασκευούλα θα χρειαστούμε : Ένα καλσόν,χώμα,σπόρους γκαζόν,λαστιχάκια,ένα χαμηλό βαζάκι,μερικά ξύλινα μανταλάκια,πλαστικά ματάκια,μαρκαδόρο.


Αρχικά γεμίζουμε το καλσόν με τους σπόρους,προσθέτοντας από πάνω χώμα και σφραγίζοντας με ένα λαστιχάκι δημιουργώντας μια μπαλίτσα.Το μέγεθος της πρέπει να είναι κατάλληλο για να χωρέσει στο βάζο μας.Κόβουμε το περίσσευμα του καλσόν αφήνωντας όμως λίγα εκατοστά κάτω από τον κόμπο μας γιατί αυτό θα μας βοηθήσει στο να απορροφά νερό η μπάλα χώματος και να μεγαλώσουν οι σπόροι μας.


Στη συνέχεια κάνουμε άλλους τρεις κόμπους για τα μάτια και τη μύτη (δες φωτό) φτιάχνοντας τη μύτη ελαφρώς μεγαλύτερη και τους δένουμε πάλι με λαστιχάκια.Προσοχή ο κόμπος με το καλσόν που περισσεύει να βρίσκεται στο κάτω μέρος της μπάλας μας.


Έπειτα ετοιμάζουμε το βαζάκι μας ντύνοντάς το με τα ξύλινα μανταλάκια που έχουμε προηγουμένως ανοίξει σε δύο κομμάτια.Τα στερεώνουμε με λαστιχάκια βάζοντας και μερικά πολύχρωμα για να τονίσουμε την κατασκευή μας.Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι η κατασκευή αυτή ενδείκνυται και για κασπό,παραλείποντας φυσικά το κομμάτι με τον καλσόν,αλλά ντύνοντας ένα βάζο πλαστικό ή γυάλινο με μανταλάκια και τοποθετώντας μέσα ένα γλαστράκι με το αγαπημένο σας λουλούδι.


Τέλος ζωγραφίζουμε με τον μαρκαδόρο χεράκια όπως φαίνονται στην εικόνα και προσθέτουμε τα ματάκια για να δώσουμε μια παιδική νότα.Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε λίγες μέρες έως ότου σκάσουν τα πρώτα σποράκια-μαλλάκια και μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το πλασματάκι που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από τον φράκτη!



via : krokotak


26 σχόλια:

  1. Γειά σου Μιραντάκι. Μας έλειψες...
    Μα τι υπέροχη κατασκευή. Έπαθα πλάκα με το βαζάκι με τα μανταλάκια! Τι πρωτότυπο και αστείο. Η τελευταία πινελιά με τα χεράκια από μαρκαδόρο το τελειοποίησε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα μου κι εσείς μου λείψατε!Χι χι δεν είναι πολύ αστεία φατσούλα?'Οτι πρέπει να χαρούμενα παιδάκια!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. πολυ ομορφο ειναι!!! και τοσο ευκολο που οταν το βλεπεις τελειωμενο δεν το φανταζεσαι οτι θα ταν τοσο ευκολο!!
    ευγε κιουρια μου ευγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη κατασκευή Μιράντα!!Πολύ έξυπνη ιδέα!Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Thank you for visiting my blog you are so sweet!Of course i want to follow each other!Have a wonderful evening!

      Διαγραφή
  5. Είχαμε κάνει και εμείς κάτι παρόμοιο, αλλά αυτό είναι πολύ χαριτωμένο πραγματικά. Καλή εβδομάδα να έχεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλοί παρόμοιοι τρόποι για να κάνεις την συγκεκριμένη κατασκευούλα.Ευχαριστώ Sheena καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Πανέμορφο!! Και το ίδιο και το μπλογκ σου, μου άρεσε πάρα πολύ!
    Καλή σου μέρα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια και για την επίσκεψη!

      Διαγραφή
  7. Τι χαριτωμένο!
    να έχεις ένα όμορφο βράδυ!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφη ανάρτηση!!!
    (Είχα προσπαθήσει να φτιάξω κι εγώ φατσάκι με γκαζόν πριν χρόνια, αλλά το... πλημμύριζα με το ψέκασμα (κι ας μου έλεγαν όλοι πως δεν χρειάζεται τόσο νερό, εγώ εκει...!!!) ώσπου το... πέθανα!!!
    Τώρα που μου το θύμισες, ίσως το ξαναδοκιμάσω!!!
    (Ξέρεις, τώρα που... ωρίμασα!!!)
    Φιλάκια!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα με έκανες και γέλασα νυχτιάτικα!Ε λοιπόν και γω κάπως έτσι ξεκίνησα,με πολύ πότισμα,προσπαθώντας να τα κάνω να μεγαλώσουν πιο γρήγορα!Αξίζει να το ξαναπροσπαθήσεις πάντως!Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία κατασκευή!
    Και δείχνεις και βήμα βήμα τον τρόπο, για να μπορεί εύκολα να το φτιάξει όποιος θέλει!
    Μπράβο! ^^
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λυδία για τα καλά σου λόγια και καλώς ήρθες στον κήπο μου!Ελπίζω να τα λέμε συχνά!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφη ανάρτηση Μιράντα! Εγώ πέρυσι στο σχολείο είχα φυτέψει σε τσόφλια αυγών που τα είχα σπάσει προσεκτικά στο πάνω μερος και ειχα ζωγραφισει φατσούλες. Η δικιά σου κατασκευή ομως ειναι τρομερή.Και τωρα που ανεφερα το σχολειο , να σου πω οτι η μουσικη σου μας συντροφευει ολα τα πρωινα.Ειναι εξαιρετική, γλυκεια και ηρεμη, όπως κι όλο το blog σου. Να εισαι καλά και να δημιουργεις κι' όσο μπορεις μαζι με τον γιόκα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φοβερή η ιδέα με τα τσόφλια των αυγών Αρετή μου έχω ήδη μαζεμένες φωτογραφίες κάποια στιγμή θα το κάνω κι αυτό το άρθρο.Να ξέρεις ότι μόλις φυτρώσουν τα σποράκια σου μέσα στα τσόφλια και θέλεις να τα μεταφυτέψεις σε γλάστρα να το κάνεις μαζί με τα αυγά γιατί μ'αυτόν τον τρόπο θα απορροφήσουν το απαραίτητο ασβέστιο που χρειάζονται για την ανάπτυξή τους.Με τιμάς και με συγκινείς με τα καλά σου λόγια,σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου και ανταποδίδω!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς σε βρήκα, Μιράντα! Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη στο ιστολόγιό μου και σε καλωσορίζω στην εκεί παρέα.

    Υπέροχη η κατασκευή αυτή, όπως και το μπλογκ σου! Έχω θέμα με τα φυτά (διατηρώ ένα μικρό κήπο και θεωρώ τη φροντίδα του την καλύτερη ψυχοθεραπεία...) Μου έδωσες ωραία ιδέα να δοκιμάσω την Άνοιξη. Θα χαρώ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες και στον δικό μου κήπο Elli και σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για το καλωσόρισμα.Είναι ωραίο που είμαστε ομοϊδεάτισσες τουλάχιστον όσον αφορά τα φυτά καθώς εγκρίνω και επαυξάνω την θεωρία σου περί ψυχοθεραπείας.Θα τα λέμε συχνά!

      Διαγραφή

i love comments