Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Kάθετοι κήποι



 

Εφόσον έχετε έναν άδειο τοίχο ή έναν γυμνό φράχτη στο μπαλκόνι,στον κήπο σας ή ακόμη και μέσα στο σπίτι σας μια καινούργια ιδέα για να τον διακοσμήσετε είναι οι κάθετοι κήποι.










Μπορούν να κατασκευαστούν από διαφόρων ειδών υλικά όπως μεταλλικές υδροροές,υφασμάτινες τσέπες,κρεμαστά γλαστράκια,ξύλινα τελάρα με διαχωριστικά,παλέτες,πλαστικές θήκες και ότι άλλο βάζει ο νους σας.
Μια καλή λύση είναι να φυτέψουμε τους κατακόρυφους κήπους μας με βότανα και μυρωδικά ή ακόμα και φραουλιές που κρεμάνε,ούτως ώστε να έχουν και χρηστικό αποτέλεσμα εκτός από διακοσμητικό.Τα παχύφυτα δημιουργούν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα όταν φυτευτούν σε ένα ξύλινο τελάρο.
Εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους του κήπου ή του μπαλκονιού μπορείτε να στολίσετε και τους εσωτερικού τοίχους του σπιτιού σας φέρνοντας την φύση μέσα,ή ακόμη και τους εξωτερικούς τοίχους των πολυκατοικιών.
Τα φυτά στους τοίχους εκτός από το πράσινο αποτέλεσμα δημιουργούν και μία φυσική μόνωση κατά της υγρασίας,είτε φυτευτούν εντός είτε εκτός,αφού την απορροφούν από το εσωτερικό του σπιτιού σας και λειτουργούν σαν κλιματιστικό επειδή κρατάνε το σπίτι σας δροσερό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Τολμήστε το και θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!    












vertical garden








Post image for How to Turn a Pallet into a Garden



















4 σχόλια:

  1. ΜΙΡΆΝΤΑ
    να ξεκαθαρίσουμε κάτι, να μη διαστρεβλωθεί μελλοντικά η γνώμη,χαχαχα
    Στο κεφάλι φοράω κορδέλα κι όχι αστέρι,η 1000 είναι για όλους εφικτή,ειδικά γι αυτούς που αγαπούν αυτό που κάνουν κι όπως κρίνω απο εδώ...τ' αγαπάς και τέλος αποδέχομαι την "απειλή" κι είμαι εδώ, ετοιμοπόλεμη... να θαυμάσω!
    Ζωή χωρίς λουλούδι είναι φαί χωρίς αλάτι,οπότε ΚΑΙ αυτή η ανάρτηση μ άρεσε και ιδίως,γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, το στεφανάκι με τα παχύφυτα το λάτρεψα!
    Φιλί Καλημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν να σε καλωσορίσω στο ταπεινό μου ιστολόγιο...η αλήθεια είναι ότι την καταβρίσκω με αυτό που κάνω και γίνομαι μόνο αποδέκτης σχολίων και τίποτε άλλο ιφ γιου νοου γουατ αι μιν (έτσι για να μην ξεχάσουμε και την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα μη χέσω).Όσον αφορά το αστέρι και την κορδέλα νομίζω ότι σου παν και τα δύο πολύ,έχω κληρονομικό χάρισμα και 'βλέπω' τους ανθρώπους που δεν γνωρίζω με τα μάτια της ψυχής!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το 'ζωή χωρίς λουλούδι.....'και χαίρομαι που με διαβάζεις και σ'αρέσουν οι αναρτήσεις μου,το ίδιο έπαθα κι εγώ με τις δικές σου.
    Τα φιλιά μου χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πωπω υπεροχα ειναι!
    αλλα μου φαινεται λιγο περιεργο για μεσα στο σπιτι ρε παιδι μου!
    εξωτερικα ομως μου δωσες ωραια ιδεα, ιδιως αυτο με τις υδροροες ειναι καταπληκτικο! συν οτι εξοικονομεις χωρο αφηνοντας το πατωμα της βεραντας ελευθερο απο γλαστρες χωρις να θυσιασεις τα φυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι οι υδροροές είναι και μένα οι αγαπημένες μου και μπορείς να τις κρεμάσεις με αλυσίδες αντί να τις στερεώσεις στον τοίχο και να φυτέψεις φυτά που 'κρεμάνε'.Σε ευχαριστώ Μάχη που πέρασες.

      Διαγραφή

i love comments