Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τα καλύτερα φυτά για τεράριουμ


καλύτερα φυτά για ερπετάρια


Καλημέρα σας φίλοι!Όμορφη Παρασκευή σήμερα και λέω όμορφη,γιατί ή Παρασκευή είναι προάγγελος του Σαββατοκύριακου που όλο και σε καμιά παραλία θα βρεθούμε για όσο βαστάει ακόμη ο καιρός.
Σήμερα θα ήθελα να αναφερθούμε σε παλαιότερη ανάρτηση, όπου είχαμε μιλήσει για τα Terrarium,τους μίνι κήπους που φτιάχνουμε κατ'εξοχήν σε γυάλες,το άρθρο θα το βρείτε εδώ











Επειδή το terrarium είναι μια μικρογραφία κήπου,τα φυτά που θα τοποθετηθούν μέσα πρέπει να είναι βραδείας ανάπτυξης,ούτως ώστε να μην αλλάζουν την αρχική του μορφή καθώς αναπτύσσονται και να μην έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε φως και νερό.
Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τα ιδανικά φυτά για τον μίνι κηπάκο σας.Θα τα αναζητήσετε στα μεγάλα φυτώρια.  

καλύτερα φυτά για ερπετάρια






9 σχόλια:

  1. Καλημέρα..Όταν είχα πρωτοδεί αυτούς τους tiny κηπάκους,ξετρελάθηκα..
    Τη βρίσκω πολύ έξυπνη ιδέα και πολύ πρωτότυπη επίσης.Πολύ χρήσιμο ποστ για τα φυτά που πρέπει να προτιμήσουμε..
    Το φθινόπωρο λοιπόν,θα δοκιμάσω να κατασκευάσω το δικό μου!
    να είσαι καλά*)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες χρήσιμο το ποστ και που σου έδωσε έμπνευση να φτιάξεις το δικό σου κηπάκο!Και επειδή πολύ θα ήθελα να δω φωτογραφίες από αυτόν πόσταρε τες μόλις τον φτιάξεις!Καλή συνέχεια στη μέρα σου!!

      Διαγραφή
  2. το μελλοντικο μου σπιτι σιγουρα θα εχει τεράριουμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτη φορά βλέπω αυτούς τους μικρούς κήπους και είναι καταπληκτικοί!!!Πάω τώρα να διαβάσω και την άλλη σχετική σου ανάρτηση!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Σπυριδούλα μου χαίρομαι που σου άρεσαν.Αν έχεις απορίες και χρειάζεσαι απαντήσεις πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι γνωρίζω.

      Διαγραφή
  4. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Αντρέα!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ελπίζω να σου αρέσει και το άλλο μου μπλογκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα εχω ξετρελαθει με την ιδεα κ αμεσα θα κανω κ γω το δικο μου τερραριουμ!αραγε τα φυτα που μας υπεδειξες θα τα ζητησω με αυτα τα ονοματα ή εχουν κ ελληνικα ονοματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε.Δοκίμασε να ζητήσεις τα φυτά με τα συγκεκριμένα ονόματα,αν πάλι δυσκολεύεσαι,ένα καλό φυτώριο σίγουρα θα έχει να σου προτείνει τα ιδανικά φυτά για να δημιουργήσεις το δικό σου τεράριουμ.Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

i love comments