Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

42 άνθη για .... φάγωμα







Ποια είναι τα 42 δημοφιλέστερα βρώσιμα άνθη που συνοδεύουν ή αναδεικνύουν τα πιάτα μας
και που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.














Allium 
Όλα τα άνθη από την οικογένεια Allium
 (πράσα, φρέσκα κρεμμύδια,
το σκόρδο, το σχοινόπρασο) είναι εδώδιμα

 και με πολύ γεύση!
 
Κάθε μέρος των φυτών αυτών είναι βρώσιμα.

Αγγελική
Ανάλογα με την ποικιλία,τα λουλούδια κυμαίνονται
από χλωμό lavender-μπλε μέχρι βαθύ ροζ
 και έχουν γεύση σαν γλυκόριζα.


Γλυκάνισος
Τόσο τα λουλούδια όσο και τα φύλλα
 έχουν μια λεπτή γεύση γλυκάνισου ή γλυκόριζας.
 


Ρόκα
Τα άνθη είναι μικρά και έχουν μια πιπεράτη 
γεύση σαν τα φύλλα.
Κυμαίνονται σε χρώμα από λευκό σε 
κίτρινο με σκούρες μοβ λωρίδες.

Βασιλικός
Τα άνθη του έχουν ποικίλα στα χρώματα,
λευκό ροζ μοβ.
Η γεύση είναι παρόμοια με τα φύλλα, αλλά ηπιότερη.


Καλεντούλα
Τα άνθη της καλεντούλας είναι μεγάλα και 

με το έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα τους 
προσθέτουν ομορφιά και πιπεράτη γεύση 
στα πιάτα σας.

Βοραγινό
Τα υπέροχα μπλε άνθη του έχουν γεύση αγγουριού.

Γαρύφαλλο
Τα πέταλα τους είναι γλυκά όταν αποκοπούν
 από τη βάση τους και προσδίδουν στο φαγητό σας 

έντονο άρωμα.


Χαμομήλι
Τα λουλούδια έχουν γλυκιά γεύση και
χρησιμοποιούνται συνήθως στο τσάι και σε αφεψήματα.


Σκαντζίκι
Τα λεπτεπίλεπτα λουλούδια του έχουν
 ήπια γεύση σέλινου - γλυκόριζας.


Ραδίκι
Η πικρή γήινη γεύση των λουλουδιών
 ταιριάζει σε πολλές παρασκευές τουρσιών.


Χρυσάνθεμο
Είναι λίγο πικρό.Τα λουλούδια του έχουν τα
χρώματα του ουράνιου τόξου και πικάντικη - 

πιπεράτη γεύση.
Τρώγονται μόνο τα πέταλα.


Κόλιανδρος
Τα λουλούδια μοιράζονται την χλοώδη γεύση
που έχει το φυτό.

Φάτε τα ωμά γιατί αν ζεσταθούν χάνουν την γοητεία τους.


Cit Citrus (orange, lemon,lime,grapefruiτ kumquat)
Είναι γλυκά και πολύ αρωματικά.
Χρησιμοποιήστε τα με σύνεση για να μην
 υπεραρωματίσετε το φαγητό σας.   
  

Τριφύλλι
Τα άνθη είναι γλυκά με ελαφριά γεύση γλυκόριζας.

Πικραλίδα
Τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες,
 σούπες,να μαγειρευτούν όπως το σπανάκι
 ή να τα αποξηράνετε για τσάι.
Η ρίζα μπορεί να στεγνώσει,

να ψηθεί και να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο
 του καφέ.
Τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν
για να γίνουν κρασί.Όλο το φυτό είναι βρώσιμο
ενώ τα φύλλα έχουν βιταμίνες A, C, K. 

Άνιθος
Τα κίτρινα λουλούδια του έχουν την ίδια γεύση με τα φύλλα.

Μαργαρίτα
Τα πέταλα της είναι κάπως πικρά.

Μάραθος
Τα κίτρινα λουλούδια έχουν μια λεπτή γεύση γλυκόριζας.

Φούξια
Τα λουλούδια έχουν πικάντικη γεύση
και φτιάχνουν καταπληκτικές γαρνιτούρες.

Γλαδιόλα
Τα λουλούδια της μπορείτε να τα γεμίσετε 

και με τα πέταλα να γαρνίρετε σαλάτες.

Ιβίσκος
Το τσάι του ιβίσκου είναι γνωστό για τις ευεργετικές 

του ιδιότητες.

Hollyhock
Τα μεγάλα λουλούδια του και η γλυκιά του γεύση
το κάνουν υπέροχο για γαρνιτούρες.

Έρωτας
Τα λουλούδια του δεν έχουν πολύ γεύση.
Χρησιμοποιούνται καλύτερα για τη διακόσμηση
των πιάτων.

Γιασεμί
Τα σούπερ-αρωματικά άνθη του χρησιμοποιούνται στο τσάι
αλλά και σε γλυκά πιάτα

Βιόλα
Τα πεντανόστιμα λουλούδια της Βιόλας
έχουν μια ελαφριά γεύση μέντας
 και συνοδεύουν τέλεια σαλάτες
ζυμαρικά,φρουτοσαλάτες και ποτά.

Λεβάντα
Τα γλυκά πικάντικα και αρωματικά λουλουδάκια
της λεβάντας συνοδεύουν ιδανικά τα γλυκά,
το τσάι και τα ποτά.Φτιάχνετε επίσης εξαιρετική

λεμονάδα λεβάντας 


Λουίζα
Τα υπόλευκα άνθη έχουν γεύση λεμόνι
 και ταιριάζουν τέλεια σε τσάι και γλυκά.

Πασχαλιά
Τα έντονα αρωματισμένα άνθη δίνουν ένα
λουλουδένιο άρωμα εσπεριδοειδών στα πιάτα σας.

Μέντα
Τα λουλούδια της είναι μια έκπληξη!
Η ένταση του αρώματος διαφέρει ανάλογα
με την ποικιλία.

Νεροκάρδαμο
Από τα πιο δημοφιλή βρώσιμα άνθη.
Τα άνθη του είναι έξοχα αρωματισμένα με ένα
γλυκό,πικάντικο, φρουτώδες άρωμα.Ο σπόρος
του λουλουδιού είναι γλυκόπικρος και αφήνει
 πικάντικη γεύση.Τα λουλούδια μπορείτε να τα
γεμίσετε ή να προσθέσετε τα πέταλα σε σαλάτες
και τα μπουμπούκια του γίνονται τουρσί.

Ρίγανη
Τα λουλούδια της ρίγανης έχουν το ίδιο άρωμα με τα φύλλα.

Πανσές
Τα πέταλα έχουν ακαθόριστη γεύση εκτός
κι αν φάτε ολόκληρο το λουλούδι 

Ραπανάκι
Τα λουλούδια του έχουν την γνωστή χαρακτηριστική 

πικάντικη γεύση.

Τριαντάφυλλο
Τα πέταλα έχουν έντονα αρωματική γεύση
και είναι ιδανικά για να επιπλέουν στα ποτά,
για την διακόσμηση επιδορπίων και την κατασκευή μαρμελάδων.

Όλα τα τριαντάφυλλα είναι βρώσιμα,
με εντονότερη γεύση στις πιο σκούρες ποικιλίες.

Δεντρολίβανο
Τα λουλούδια έχουν πιο ήπια γεύση από τα φύλλα.
Γαρνίρουν ιδανικά πιάτα που εμπεριέχουν δεντρολίβανο.

Φασκόμηλο
Τα άνθη έχουν μια λεπτή γεύση παρόμοια με τα φύλλα.

Κολοκύθα
Τα άνθη είναι τέλεια για γέμισμα και μαγείρεμα.

ΗλιοτρόπιοΤα πέταλα μπορείτε να τα φάτε όπως και τον
πυρήνα χωρίς τα σπόρια τον βράζετε και τον
 μαγειρεύετε όπως την αγκινάρα
.

Βιολέτες
Ακόμη ένα διάσημο βρώσιμο λουλούδι η βιολέτα,
πανέμορφο με γλυκιά γεύση.Βάλτε το στις σαλάτες
και χρησιμοποιήστε το να γαρνίρετε γλυκά πιάτα
και ποτά.

Κυανός
Τα πέταλα είναι βρώσιμα.Αποφύγετε τον πικρό κάλυκα.

Bee balm
Τα κόκκινα λουλούδια έχουν γεύση μέντας.



via : mercola.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments