Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Fun Flower Recipes











Πολύ εύκολες συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας,για σνακ,το σχολείο ή και τα πάρτι σας με αγνά και απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας με θέμα τον κήπο!
Προσοχή!Τρώγονται όλες! 







sunflower egg
Τέλεια ιδέα για πρωινό με αυγό και λουκάνικο.Σπάστε το αυγό σε αντικολλητικό τηγάνι με προσοχή να μην σας σπάσει ο κρόκος.Κόψτε το λουκάνικο σε ροδέλες και περιτριγυρίστε τον κρόκο.Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε το αυγό και από τις 2 πλευρές,σίγουρα όμως αν ψηθεί από τη μία φαίνεται  καλύτερα.Το αυγουλάκι σας θα δείχνει κάπως έτσι.


Μόλις είναι έτοιμο βγάλτε το από το τηγάνι και αφαιρέστε με κοφτερό μαχαίρι το ασπράδι που περισσεύει.Βάλτε το σε πιάτο και διακοσμήστε το με κέτσαπ.Τα παιδάκια σας θα το λατρέψουν! 

hot dog caterpillar
Άλλη μια παραλλαγή της κάμπιας με λουκάνικο αυτή τη φορά.Θα κόψετε τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες και μετά στη μέση.Θα διευθετήσετε το σχήμα τους όπως στην πάνω εικόνα και θα ζωγραφίσετε με το κέτσαπ ποδαράκια.Για ματάκια θα κόψετε κυκλάκια από φέτες gouda ή οποιουδήποτε τυριού της αρεσκείας σας.Θα ξετρελάνει όλα τα αγόρια του σπιτιού ακόμη και το μεγάλο!

the hungry caterpillar
Πάρτε και την φρουτένια εκδοχή.Το κεφάλι είναι από τυράκι babybel και το σώμα από πράσινο μήλο.Τα ποδαράκια και οι κεραίες είναι φτιαγμένα από φλούδα βανίλιας!

fun burgers
Θα ετοιμάσετε μικρά burgers και θα τα στολίσετε κάπως έτσι.Θα χρησιμοποιήσετε 2 ειδών τυριά,πράσινο μήλο,ελιές,μουστάρδα και μαύρο σουσάμι.

Angry birds
Χοντρή φέτα από ένα μικρό καρπούζι,αγγουράκι,ελιές και λεμόνι.Απλό και γρήγορο!

flower power
Καρπούζι,σταφύλια,παπάγια,αγγούρι,indian berry,armenian cucumber.Μην προβληματίζεστε αν κάποια υλικά είναι δύσκολο για μας να τα βρούμε,γιατί αυτό που μετράει είναι η έμπνευση.Πάρτε ιδέες!

owl sandwich
Φέτα ψωμιού,φέτα κασέρι,αυγά,ελιές,καρότο και αγγούρι.Λίγα υλικά,πολύ χαρά!

flower mushroom
Θέλετε να φάνε τα παιδιά σας μανιτάρια?Ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο.Δείτε πως.

green shamrocks 
Πατήστε το πράσινο ζελεδάκι με τη ζάχαρη με ένα πλάστη να γίνει επίπεδο.Κόψτε με κουπ-πατ τρεις καρδούλες και ένα κοτσανάκι και ενώστε τα όπως στην εικόνα.Μπορείτε με τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά να στολίσετε μπισκότα ή ακόμη και cup cakes.Καλή διασκέδαση!



ladybug sandwich
Σάντουιτς με σαλάμι και κασέρι για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο σε σχήμα πασχαλίτσας.Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μεγάλο στρόγγυλο κουπ-πατ και ένα καλαμάκι για να  κόψετε τις φέτες έτσι:


Δεν θέλει κόπο,θέλει τρόπο!

Broccoli tree dip
tree dip
Αν ψάχνετε τρόπους να κάνετε τα παιδάκια σας να φάνε λαχανικά,να ένας από τους πιο απλούς.Γεμίστε ένα πιάτο με cream cheese ή γιατί όχι και τζατζίκι και βυθίστε μέσα δεντράκια από λαχανικά όπως μπρόκολο,καρότο και αγγούρι.Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και στα πάρτυ.Αντί για πιάτο θα χρησιμοποιήσετε ένα ψωμί μπαγκέτα που θα το έχετε κόψει και αδειάσει κατά μήκος από πάνω και θα το γεμίσετε με το dip της αρεσκείας σας. 


  
cheese mise
Αυτό το τυρένιο ποντικάκι είναι αραγμένο πάνω σε ένα αλμυρό μπισκοτάκι και είναι φτιαγμένο από τρίγωνο τυρί(ξέρετε ποιο) φετούλες από λουκάνικα για τα αυτάκια, ελίτσα για μύτη και μαύρο σουσάμι για μάτια.

chiken &chips butterfly
Τηγανητά nuggets κοτόπουλου με Doritos και noodles.Θα τα εκτιμήσει κάθε πεινασμένο παιδάκι και όχι μόνο...


Εικονογράφηση και φωτογραφίας: Βελτίωση Hilit
angry birds
Εύκολο αλλά πολύ εντυπωσιακό.Θα χρειαστείτε στρόγγυλες φρυγανιές,σαλάμι αέρος,αγγουράκι,ελιές,λίγο καρότο και πράσινη σαλάτα.Αν και θυμωμένα είναι πολύ γλυκά δεν νομίζετε?
איור וצילום: הילית שפר
ladybugs in the garden
Τέλειος τρόπος για να φάει το παιδί τη σαλάτα του.Ντοματούλες,αγγουράκι,πράσινη σαλάτα,μανιτάρια,κέτσαπ και μουστάρδα για τη διακόσμηση.

איור וצילום: הילית שפר
snake & worm
Για το φίδι θα χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα ή κουλούρι που θα το κόψετε σε τριγωνάκια αφού το γεμίσετε με την αγαπημένη σας αυγοσαλάτα,ζαμπονοσαλάτα,τονοσαλάτα κλπ.Σε κάθε τριγωνάκι θα βάλετε από μισή ελίτσα,το ίδιο θα κάνετε και για τα μάτια. Για το σκουλήκι χρειάζεστε ένα ολόκληρο αγγουράκι και καρότα που θα τα κόψετε σε ροδέλες και θα τα βάλετε εναλλάξ.Για τα ποδαράκια του σκουληκιού κόψτε sticks καρότου.Τέλεια ιδέα για μπουφέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments