Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Φτιάξτε παγωτό με λουλούδια!





Παγωτό με πέταλα τριαντάφυλλου
Παγωτό με άνθη λεβάντας
Παγωτό με άνθη μέντας












Παγωτό με πέταλα τριαντάφυλλου
(γίνεται περίπου τρία φλιτζάνια)
1 φλιτζάνι κρέμα μόρφατ
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά (μόνο τους κρόκους)
1 1/2 φλιτζάνι πέταλα μεγάλου αρωματικού τριαντάφυλλου (πλυμένα, στεγνωμένα και τοποθετημένα στο φλιτζάνι απαλά)
Ετοιμάστε ένα δοχείο πρόψυξης, τοποθετώντας παγάκια σ' ένα μεγάλο δοχείο με επίπεδο πάτο, όπου θα κρατείται το μπολ, μέσα στο οποίο θα προψυχθεί το παγωτό.
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τα πέταλα σε μίξερ και ανακατώστε μέχρι να σχηματισθεί μία πάστα.
Βάλτε την κρέμα, το γάλα και την πάστα ζάχαρης σε τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και σε μέτρια θερμοκρασία ανακατώστε ώσπου να λειώσει η ζάχαρη. Σιγοβράστε για λίγο και κατεβάστε από τη φωτιά το τηγάνι.
Βάλτε τα ασπράδια των αυγών σε άλλο μπολ. Χτυπήστε τα ελαφρά και προσθέστε αργά το ζεστό μίγμα. Ανακατώνετε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Μεταφέρετε το μίγμα στο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατώνετε συνεχώς, με ξύλινο κουτάλι, ώσπου η θερμοκρασία να φθάσει στους 80 βαθμούς C (δοκιμάστε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή όταν καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού). Στραγγίστε το μίγμα με λεπτό σουρωτήρι σ' ένα καθαρό μπολ και τοποθετήστε το μπολ στο μεγάλο δοχείο με τα παγάκια. Αφού ολοκληρωθεί η πρόψυξη, βάλτε το σε μηχανή παγωτού και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή.



Παγωτό με άνθη λεβάντας
                                                             
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
ανθούς λεβάντας
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
Ζεστάνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη λεβάντα, χωρίς να τα βράσετε. Όταν η ζάχαρη λιώσει και τα άνθη λεβάντας μουλιάσουν, δοκιμάστε τη γεύση πριν προσθέσετε την βανίλια. Μπορεί να είναι ήδη αρκετά έντονη, με δυνατό άρωμα λεβάντας. Αφαιρέστε τα άνθη. Προσθέστε αλάτι και αν χρειάζεται βανίλια. Βάλτε το στην κατάψυξη και ανακατώστε μια-δυο φορές κατά διαστήματα. Όταν παγώσει σερβίρετε, διακοσμώντας με ένα δύο φύλλα ή πέταλα λεβάντας.


Παγωτό με άνθη μέντας(6 μερίδες)

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη Caster                  
 
3/8 φλιτζανιού νερό
4 κουταλάκια γλυκού φύλλα μέντας
(ή και λιγότερο αν το θέλετε)
1 κουταλάκι γλυκού άνθη μέντας
1/2 λεμόνι το χυμό
1 1/4 φλιτζάνια κρέμα μόρφατ
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Διακόσμηση: Φύλλα και άνθη μέντας
Είναι το τέλειο επιδόρπιο για μια καλοκαιρινή μέρα. Χρησιμοποιήστε ένα συνδυασμό από δυόσμο, και άρωμα μέντας για πολύ καλύτερη γεύση. Διαλύστε τη ζάχαρη στο νερό. Μετά βράστε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ (αραιό) σιρόπι. Προσθέστε τα άνθη και τα φύλλα μέντας και λειώστε μέχρι να γίνει το μείγμα στρωτό. Κρυώστε και στραγγίστε. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και την κρέμα. Ανακατώστε καλά, χτυπώντας δυνατά το μίγμα και προσθέστε δύο ή τρεις σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής εάν είναι απαραίτητο. Βάλτε το σε παγοδοχείο και ψύξτε το μέχρι να γίνει πολτός. Ανακατώστε καλά για άλλη μια φορά και ψύξτε το μέχρι να σκληρύνει. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και διακοσμήστε με άκρες από φύλλα μέντας και πολλά φρέσκα άνθη.




via : http://www.valentine.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

i love comments